Ingrediënten

  • stuk van de bil van een ree (platte bil)
  • champignons (beukenzwam / oesterzwam / shiitake)
  • peterselie
  • pancetta (gezouten varkensbuik)
  • look en sjalot
  • peper

lak op basis van Sint-Hubertusbier

  • Bereiding Lak van Sint-Hubertusbier
  • 100 g suiker per liter bruin bier
  • laten inkoken tot een lichte stroop

Bereiding roulade

  • Versnijd de bil van het ree tot een mooi plat stuk en leg ze mooi open
  • Bak de sjalot aan met de look en laat de champignons kort meebakken.
  • Afkruiden met peper (zout is niet nodig gezien de pancetta al een zoutsmaak heeft)
  • Beleg de fijn versneden reebil met de pancetta en het aanbaksel van de afgekoelde champignons met de fijngesneden peterselie.
  • Rol de roulade mooi op en bind ze toe. Wrijf in met wat olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Bak of grill de roulade mooi bruin
  • Leg de gebakken roulade in een ovenschaal en glaceer met de gemaakt lak van Sint-Hubertusbier
  • Plaats de ovenschaal een 10 a 15min. in een voorverwarmde oven van 180° (tot de kern 50/55° bereikt)
  • Laat even rusten en snij de roulade aan
  • Werk af met een crème van knolselder en een blaadje jonge waterkers

Smakelijk eten…

Bekijk de aflevering van dit recept op Plattelands TV